bøker lest i vinter i en kurv

Endelig er vi inne i årets første vårmåned! Sola titter frem, fuglene kvitrer, solbrillene er hentet frem – vi går lysere tider i møte.

En søvnløs natt jeg lå og bladde meg bakover i arkivet, innså jeg hvor lenge det er siden vi har tatt en oppdatering på hva vi har lest. Jeg synes det er like morsomt å høre hva dere leser, slik at vi kan få tips og inspirasjon fra hverandre. Derfor tenker jeg at siden vi går inn i en ny årstid kan det være en god anledning til å ta en liten oppdatering. Hva har du lest i vinter?

Hent inspirasjon fra tidligere utgaver av hva har du lest.

For enkelhetens skyld gjelder min liste for januar og februar 2019, men definer gjerne vinter som du selv vil.

Disse bøkene har jeg lest i vinter:

1. Månesøsteren av Lucinda Riley

Dette er bok nummer fem i serien om søstrene D’Aplièse. Tiggys historie fører oss til Skottland i nåtiden og Spanias fortid. Jeg er veldig glad i serien om de syv søstre, men dette er den jeg har likt minst.

2. Og det var kjærlighet av Heidi Pettersen og Marit Trønnes

Dette er en selvbiografisk bok om en mor som hadde to døtre på Utøya 22. juli. Bare en av de kom hjem igjen.

3. Elsk meg av Sophie Elise Isachsen

Jeg synes Sophie Elise skriver godt og forteller en historie som er lett å kjenne seg igjen i. Det er sårt og ekte om håpløs forelskelse.

4. The Subtle Art of Not Giving a Fuck av Mark Manson

Jeg er egentlig ikke noe fan av selvhjelpsbøker i det hele tatt, men denne har vært så overhypet at, da jeg så den lå i Storytel, tenkte jeg at jeg skulle gi den en sjanse. Bortkastet tid. Ikke noe for meg.

5. Pihl i hjertet av Camilla Pihl

Jeg kjøpte denne boken først og fremst fordi den er vakker å se på og bla i. Fine ting gjør meg glad, rett og slett. Men det er også en enkel og oppløftende bok å lese. Pihl forteller sin historie og om problemer med angst, samtidig som hun fyller på med oppskrifter og anbefalinger. Jeg vet ikke helt hva slags kategori denne boken faller inn under, men et positivt annerledes format av en bok.

6. Salem Falls av Jodi Picoult

Jo fler bøker jeg leser av Jodi Picoult jo mer innser jeg at hun er en forfatter som har spesialisert seg på handlinger i en rettsak. Jeg synes hun har mange interessante historier, men jeg synes det blir litt mye rettsak. Denne handler om en lærer som uskyldig blir beskyld for voldtekt av en student.

7. Jenta fra toget av Irma Joubert

Lille Gretl kommer seg unna da hele familien blir sendt til Auschwitz. Vi følger livet hennes som foreldreløs med jødisk opphav. Gretl bor flere år i Polen før hun blir plukket ut til å få reise til en ny familie i Sør-Afrika.

Nå er jeg spent på å høre fra dere! Hva har du lest i vinter?

elisemundal signatur

Share: