Bilde av boka Øyas hemmelighet med rosa blomster
Etter nesten å ha gitt opp sommerens bøker, kom jeg til slutt over herligheten Øyas hemmelighet. Og så kjærkommen den var! Ikke overraskende kanskje, handler den om andre verdenskrig og et nytt perspektiv på grusomhetene som foregikk. Øyas hemmelighet var en av sommerens beste leseopplevelser!

Passende nok, utspiller handlingen i Øyas hemmelighet seg på Kreta. Noen som har vært på ferie der i sommer? Den herlige ferieøya med de varme menneskene. En gang foregikk det en helt forferdelig massakre der. Who knew? Jeg elsker at man gjennom bøker kan lære om alt mulig rart og at historier som aldri burde glemmes kan foreviges.

Les også: Øya av Victoria Hislop

Illustrasjonsbilde - rosa blomster med hus og blå himmel i bakgrunnen

Øyas hemmelighet handler om Angie sin søken i familiens historie. Angie skal gifte seg og vil gjerne invitere hele slekten i bryllupet. Slekten hun aldri har møtt og som moren aldri vil snakke om. Moren rømte nemlig fra sitt barndomshjem på Kreta til London før Angie ble født.

Mot morens vilje drar Angie likevel til Kreta for å prøve og finne ut mer om familien sin. Det tar ikke lang tid før hun greier å spore opp morens familie. For at Angie skal forstå hvorfor moren dro og brøt kontakten går bestemoren, Maria, med på å fortelle henne hele historien. Men alt må med, så hun begynner helt fra starten, i 1943.

Gjennom bestemorens historie går vi tilbake i tid og følger den lille familien gjennom en håpløs tilværelse. Nazistene har akkurat inntatt øya og de setter i gang en massakre uten like. Alle gutter og menn skal drepes. Alle, selv små barn og gamle menn. Maria er livredd. Hun er mor til tre små gutter som er helt hjelpeløse mot nazistenes tyranni.

elisemundal holder boka Øyas Hemmelighet

Dette er en helt utrolig historie om mot, håpløshet og ikke minst varme. Her er det virkelig mange uventede forviklinger og vendinger. Boka fanget meg fra første til siste side.

Selv om dette er en roman, så er det bygget på virkelig hendelser. Tenk så mange liknende skjebner som har foregått rundt om i verden som man aldri hører om. Andre verdenskrig er virkelig en helt syk del av historien.

elisemundal signatur

Les også: Bøker med handling fra andre verdenskrig

Share: