telefon med storytel-logo i displayet

Er det fler enn meg som har fått øynene opp for lydbok? Favoritten er fortsatt å lese selv i en fysisk bok, men lydbok er helt topp de gangene det ikke er mulig.

Gjennom Storytel har jeg fått lest massevis av bøker jeg ikke vanligvis ville ha lest. De har så utrolig mye forskjellig! Men, i et hav av bøker, kan det være vanskelig å finne de som er virkelig gode. Derfor tenker jeg å tipse om fem av mine favoritter innenfor ulike sjangre. Først ut er romaner av typen feelgood og happy tears.

Dette kan sikkert virke litt som en post som er kjøpt og betalt. Derfor vil jeg bare ha det på det rene: jeg betaler for Storytel selv og ingen der har bedt meg om å skrive noe som helst om dem. Jeg synes bare det er en himla bra tjeneste som gir meg mye glede.

Mine fem beste tips til feelgood i Storytel

 

1. Sommerfugløya av Corina Bomann

Et gammelt gods, et brev fra fortiden, en hemmelighet på den andre siden av jorden.*
I kjent Bomann-stil følger vi to ulike historier, en i fortid og en i nåtid. I nåtiden møter vi Diana, som har tatt på seg oppgaven å ta seg av sin gamle tantes dødsbo. Det leder henne ut på en reise i fortiden, til eksotiske Sri Lanka og en mystisk spådom.

Les gjerne også min omtale av Sjasminsøstrene av samme forfatter.

2. Bryllupsgaven av Marlen Suyapa Bodden

Clarissa og Sarah har vokst opp sammen. De kunne vært søstre, samtidig kunne de nesten ikke hatt et mer forskjellig utgangspunkt i livet. Clarissa er datter av en velstående plantasjeeier, mens Sarah er slave. På Clarissas bryllupsdag får hun Sarah i gave, men Sarah lengter etter livet i frihet.

Dette er en veldig fin bok som får deg til å tenke.

3.Wildflower Hill – Der drømmene møtes av Kimberley Freeman

En nydelig historie om familie og hemmeligheter og kjærlighetens forløsende kraft.*
Emma er knust etter at drømmelivet som ballerina i London har falt i grus. En kneskade gjør at hun må gi opp dansen og flytte tilbake til Australia. I mellomtiden har bestemoren gått bort, og etterlatt Emma en sauefarm langt ute på landet. Irritert, reiser hun av gårde for å rydde og selge, men sauefarmen skal vise seg å skjule mye spennende historie.

4. Den lille kafeen i Kabul av Deborah Rodriguez

På en kafé i Kabul møtes fem kvinner med en veldig forskjellig bakgrunn og livshistorie. Vi følger de ulike kvinnenes historier, gjennom store og små utfordringer, i en farlig hverdag. Dette er en veldig fin historie om vennskap, på tvers av landegrenser, status og kultur.

Nå er det endelig kommet en oppfølger til denne boka, som jeg gleder meg til å lese. Den blir med meg på sommerferie i år.

5. En liste for livet av Lori Nelson Spielman

Da Brett var liten skrev hun en liste over ting hun ønsket å oppnå i livet. Det var både store og små ting på listen, hun ville bl.a. dra til Paris, hjelpe de fattige, få seg hund og finne kjærligheten. Listen er forlengst glemt, men da moren dør, dukker den opp igjen. Moren gir Brett et ultimatum: hun får sparken fra familiebedriften og får ikke noe arv før listen er fulført. Det leder Brett ut på en utrolig reise.

 

Flere av bøkene jeg har skrevet om før finnes også i Storytel, blant andre disse: Brev til Victoria av Marcelo Puglia, En spire av håp av Rita Sepetys og Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel.

Hva liker du best å lytte til?

elisemundal signatur

*sitater er hentet fra Cappelen Damms nettside.

Share: