kafeen på roscarbury hall med rosa blomster rundt
Hvis du er på jakt etter enkel, men god sommerlektyre, så kan jeg absolutt anbefale Kafeen på Roscarbury Hall. Den er spennende, hyggelig og fengende på samme tid.

Er det noen som husker innlegget Nye bøker i bokhylla fra 1. april i fjor? Det tok meg altså over ett år å få begynt på Kafeen på Roscarbury Hall. De fire andre ble slukt i løpet av sommeren, mens denne av en eller annen grunn ble liggende. Det var kanskje like greit, for nå var jeg i helt rette modusen for en sånn type bok. Avslappet, i sola, på en solseng.

Kafeen på Roscarbury Hall foregår i Irland, der vi møter søstrene Ella og Roberta. Etter en krangel for mange år siden, har søstrene sluttet å snakke sammen, men de bor begge på familiens falleferdige gods.

rosa blomster underfra

Ella elsker godset og da hun står i fare for å miste det til banken, bestemmer hun seg for å gjøre om ballsalen til en kafé.

Roberta synes dette er helt forkastelig, men siden de ikke er på talefot, har hun ikke så mye hun skulle ha sagt.

En dag kommer amerikanske Debbie innom kafeen. Hun ble adoptert da hun var liten og adopsjonen skjedde gjennom et irsk kloster. Nå er hun i Irland på jakt etter røttene sine. Debbie begynner å jobbe på kafeen og hun og Ella blir raskt gode venninner. Dette irriterer Roberta grenseløst og spliden mellom de to tilspisser seg.

rosa blomsterDebbies jakt etter sin biologiske mor setter i gang opprullingen av en enorm skandale i det lille lokalsamfunnet. Hele klosterets troverdighet og ære står på spill. Saken skal vise seg å være så omfattende at den gir ringvirkninger for hele lokalsamfunnet, inkludert de to søstrene på Roscarbury Hall.

Hva er roten til spliden mellom søstrene? Hvem er Debbie egentlig og hva skjedde med henne? Hvor kommer søstrene inn i adopsjonsskandalen? Og hva skjer med Roscarbury Hall? Her er det mange mysterier som skal oppklares med historier fra fortid og nåtid.

elisemundal signatur

Share: