lille linerle av myriam h bjerkli som lydbok på telefon
Jeg sier hele tiden at jeg ikke liker krim. Lille Linerle av Myriam H. Bjerkli er til og med norsk krim. Grøss! Men, det må jeg bare legge fra meg. Krim kan være skikkelig spennende! Lille Linerle var skikkelig spennende!

I boka møter vi syv år gamle Mari, moren hennes, Cecilie, og hennes nye kjæreste, Petter. Mari har aldri møtt faren sin, men hun er helt sikker på at han er mye snillere enn Petter.

En dag da Mari sitter nede ved vannet og leker, kommer det en båt mot henne. Mannen i båten lignet på mannen på bildet hun har på nattbordet, bildet av faren. «Pappa?», spør hun. Han svarer bekreftende og spør om hun vil være med han å se på noen kattunger. Det vil Mari og hopper opp i båten med han.

I mellomtiden har Cecilie og Petter sovnet oppe i hytta og innen de våkner er Mari borte. Politiet starter en halvhjertet leteaksjon, men da de finner jakken hennes flytende i vannet, er de raske med å konkludere med at hun må ha druknet.

Cecilie gjør det hun kan for å overleve sorgen etter å ha mistet Mari. Mens resten av verden går videre lever lille Mari innelåst i en kjeller. Kidnapperen, Ari, forteller at moren ba han om å drepe henne, men at han heller ville la henne leve. En langvarig hjernevaskingsprosess er i gang.

Dette er en skikkelig spennende og nervepirrende fortelling. Jeg så flere ganger bort på avspilleren da jeg trodde boka skulle gå mot slutten. Så var jeg bare halvveis. Men skal hun ikke bli reddet nå? Men så blir hun jo ikke det.

Uten å røpe for mye, så tar det hele en uventet og uhyggelig vending. Hvis du som meg liker å høre på fortellinger med hjertet i halsen, så kan jeg absolutt anbefale Lille Linerle av Myriam H. Bjerkli.

elisemundal signatur

Share: