ligger i seng og leser Hjem til deg av Sarah Jio
Endelig en ny bok fra Sarah Jio! Hvis noen enda ikke har fått med seg hvor mye jeg elsker denne forfatteren så kan jeg med ristende hode linke tilbake til da jeg møtte Jio på inspirasjonskveld. Det er ikke det at bøkene hennes er så veldig spennende eller flotte eller litterære. Hun har bare en helt egen evne til skrive slik at jeg koser meg så innmari.

Hjem til deg av Sarah Jio handler om det myteomspunne Bermuda-triangelet. Den gamle damen, Charlotte, bor på Bermuda og holder seg stort sett for seg selv. Etter at hun ble reddet fra øya har mediene sloss om å få høre historien hennes, men hun har blankt avvist dem alle. Helt til nå.

jente som leser bakfra

Gjennom Charlottes historie blir vi tatt med tilbake i tid. Til den gangen hun var ung, forelsket og nygift. Da det nygifte ekteparet ankommer Bermuda på bryllupsreise bestemmer de seg for å melde seg på en dagsutflukt. Av ulike grunner havner de på forskjellige båter, men blir enige om å møtes når de kommer frem. Det blir skjebnesvangert, for båten Charlotte er med på får problemer og ender opp i havet.

Sammen med den mystiske mannen, Gray, ender Charlotte opp på en øde øy. De skjønner etter hvert at det ikke kommer noen for å redde dem. De må dermed skape seg en ny normal og lære seg å leve på øya – og med hverandre.

Hjem til deg av Sarah Jio

Øya skjuler fortellinger fra flere forskjellige tidsepoker. Vi hopper frem og tilbake i tid og de ulike historiene bindes etter hvert sammen. Det er noe mystisk og veldig spennende med denne øya.

Så hvordan henger alt egentlig sammen? Vi vet jo at Charlotte er gammel og kom seg vekk, men hvordan? Og hva skjedde med Gray? Og hva med ektemannen hennes? Og hva med Charlotte og Gray? Selv om historien kanskje kan høres forutsigbar ut, så er det mange spørsmål som surrer rundt i hodet. Dette gjør at det hele tiden blir spennende å lese videre.

Var det forresten flere enn meg som elsket Lost, da det gikk for hundre år siden? Denne boka gir litt samme feelingen. Uten at det er like skummelt og unaturlig.

jente ligger på seng og leser

Igjen, dette er absolutt ikke noe mesterverk. Du kommer ikke til å lære noe. Du kommer ikke til å bli bergtatt. Du kommer ikke til å tenke at dette er høylitteratur. Men du kommer til å ha en skikkelig hyggelig leseopplevelse.

Men, kjære venner. Hvis jeg skal få komme med ett ønske så ber jeg dere om ikke å lese baksideteksten før dere begynner. Noen ganger bommer de så fullstendig på det de skriver og denne gangen har de virkelig gjort det. I teksten forteller de alt hva som skjer i boka, men i feil rekkefølge og på feil måte. Nesten så man føler at man ikke trenger å lese Hjem til deg av Sarah Jio. Men det bør du jo!

elisemundal signatur

Share: