jeg lar deg gå 1
Endelig fikk jeg lest Jeg lar deg gå av Clare Mackintosh. Denne har jeg snakket om før og hatt på leselisten lenge. Dette er en bok som rører ved deg, en man ikke greier å legge fra seg.

Plottet omhandler en mors verste mareritt. En mor som går nedover gaten med sin lille sønn i hånden. Hun glipper hånden hans bare et øyeblikk, men det er nok til at han kommer seg ut i gaten og blir påkjørt. En forferdelig bilulykke, som ender livet for den stakkars lille gutten på bare fem år. Bilen kjører fra åstedet i all hast. Saken blir aldri oppklart, men den fortsetter å henge over byen som en svart sky.

jeg lar deg gå 2

For Jenna Gray faller livet sammen den dagen. Hun klarer ikke å leve videre etter den forferdelige ulykken. Hun hjemsøkes av bilder, mens hun sliter med sorg og skyllfølelse. Jenna bestemmer seg for å forlate alt og flytter til den lille byen Port Ellis, ved kysten av Wales. Der gjør hun alt hun kan for å stable livet tilbake på beina igjen.

Boka handler først og fremst om Jenna, men historien veksler på perspektivene, og vi følger samtidig de to politietterforskerne som er på saken. De har lenge gått på tomgang, med få nye spor i saken. Etter lang tid og ingen fremgang er det ingen som har tro på at saken skal kunne komme til en løsning. Men de nekter å gi opp, de ønsker rettferdighet for den lille gutten.

jeg lar deg gå 3

Jenna starter etter hvert en liten bedrift der hun selger postkort. Postkortene er med bilder hun har tatt selv i sanden nede ved havet. Hun finner etter hvert sin plass i det lille lokalsamfunnet og livet begynner så smått og få mening igjen. Men så kommer det et vendepunkt som gjør at alle begynner å tvile på det de en gang trodde var sannheten. Jennas tilværelse blir skyld tilbake til start.

jeg lar deg gå 4

Jeg lar deg gå er en bok som gir noe mer enn bare en spennende kriminalhistorie. Her er mange overraskelser i vente. Vi er inne i hodene på de ulike personene og det byr på mellommenneskelighet, følelser, drama og kjærlighet. De som elsker krim er nok ikke helt enige med meg nå, men jeg vil heller kalle boka en roman med en tvist av krim. Eller hva synes du?

Nå tror jeg det er på tide med en julebok for min del. Jeg har spart på Corina Bomanns En eventyrlig julereise, helt siden i fjor. Nettopp for å kunne lese den nå i førjulstiden. Noen som har lest den? Jeg gleder meg i hvert fall.

elisemundal signatur

 

Share: