lest i oktober 1

Er det noen som har lest noe bra siden sist? Dette ser ut som noe vi alle setter pris på, så vi fortsetter med å oppsummere lesemåneden sammen.

Har det virkelig gått en hel måned allerede?

lest i oktober 2

Etter mye ymse bøker i september snudde jeg på hælen i oktober og gikk inn for å bare lese bøker jeg virkelig hadde troen på. Ikke overraskende gav det uttelling – så og si alle bøkene jeg leste var bra!

Det må jeg jo selvfølgelig fortsette med, så derfor vil jeg gjerne ha innspill på gode bøker fra dere.

lest i oktober 3

Dette har jeg lest i oktober:

  1. Helenas hemmelighet av Lucinda Riley: Helt ok bok, men definitivt Rileys dårligste etter min mening. Boka handler om Helena som tar med seg familien til Kypros, hennes ungdomsparadis. Der er det selvfølgelig mye fortid som kommer opp til overflaten igjen.
  2. Mellom to verdener av Kathleen Grissom: Dette er en frittstående bok, men en videreføring av historien i Tilbake til Tall Oaks. Boka handler om Jamie som plutselig finner ut at han ikke er hvit likevel. Moren hans var slavekvinne og nå står han i fare for å bli solgt som slave selv.
  3. Fange i Ravensbrück av Lise Børsum: Dette er historien om norske Lise som var en del av motstandsbevegelsen under krigen. Hun ble først sendt til Grini og videre til Ravensbrück. Historien er selvfølgelig fæl og umenneskelig, men i forhold til mye av det andre jeg har lest fra konsentrasjonsleirene, er det godt å lese om en som hadde det bittelitt bedre enn så mange andre.
  4. Tilbake til Mandalay av Rosanna Ley: Lettlest roman med handling fra England og Myanmar/Burma. Her er det bare å drømme seg bort!
  5. Perlen som sprengte skjellet av Nadia Hashimi: Sterk historie om to afghanske kvinner. De lever i ulike århundrer, men kjemper likevel den samme kampen.
  6. Ut av mørket av Sophie Kasiki: Dette er den sanne historien om en fransk kvinne som tar med seg sin fire år gamle sønn til Syria. Hun tror hun bare skal hjelpe til på et sykehus, men blir fanget i det strenge muslimske regimet.
  7. Den fremmede av Harlan Coben: Spennende krim i helt typisk Coben-stil. Hvis man har lest en del Coben, har man lest det før. Men det var likevel et spennende plott som jeg ikke greide å legge fra meg.
  8. Jenta som skrev i silke av Kelli Estes: Historisk roman med nåtid og fortid fra en øygruppe utenfor Seattle. Handlingen er lagt rundt deporteringen av amerikanske kinesere på 1800-tallet.
  9. Saving Danny av Cathy Glass: Stakkars lille Danny har autistiske tendenser og foreldrene klarer ikke å hanskes med det. Han blir sendt til Cathy i fosterhjem og vi får ta del i reisen hans tilbake til hverdagen.

lest i oktober 4

I november håper jeg å fortsette den gode steamen jeg er inne i nå. Gode historier som gir meg noe!

Da jeg oppsummerte september, snakket jeg om hvor mye jeg gledet meg til Opprinnelsen av Dan Brown. Er det noen som har lest den enda? Fortell meg gjerne hva du syntes! For min del så er boka i hus, men jeg har foreløpig klart å holde meg unna. Jeg håper jeg kan greie å spare den til romjulen, når jeg har fri og kan dykke fullstendig ned i Browns mørke sinn.

lest i oktober 5

Men nå vil jeg vil høre fra deg! Hva har du lest i oktober? Og hva er planen videre?

elisemundal signatur

Les også: Hva har du lest i august?

Share: