to av bøkene lest i september

Da var enda en måned gått og nå gleder jeg meg veldig til å høre hva du har lest siden sist! Det er så utrolig gøy at dere faktisk svarer på disse. Vi leser mye av det samme, men det er mange av dere som også leser bøker jeg aldri har hørt om. Jeg får så mange gode tips av dere at disse innleggene har blitt noen av mine favoritter.

Så derfor spør jeg deg: Hva leste du i september?

Og da er det vel på sin plass med en liten status fra meg også? Herlighet så mye rart jeg har lest i september! Jeg er fortsatt på en liten lesetørke, så da blir det mye lydbok. Og når jeg surfer gjennom Storytel i de sene nattetimer, da havner det mye rart i bokhylla.

nærbilde av to av bøkene lest i september

Endelig har jeg greid å komme meg gjennom den kritikerroste boka Mi briljante venninne av Elena Ferrante. Og vet du hva? Jeg synes den var dritkjedelig!

Det virker som om hele Norge plutselig bare elsker disse bøkene. Jeg prøvde på norsk. Jeg prøvde på svensk. Jeg prøvde på papir og jeg prøvde på lydbok. Elena Ferrante er bare ikke noe for meg. Og det må være lov! Man må ikke like bøker bare fordi alle andre liker de. Spesielt ikke når det er bøker sånn som denne, som det liksom er litt fint å like. Fordi den er så flott og litterær. Det er sjeldent jeg liker de bøkene som skal være så himla flotte, men jeg ga det i alle fall en real sjanse.

bok lest i september - oppslått

Dette har jeg lest i september:

  1. Sthlm delete av Jens Lapidus: Dette er bok to i serien om eks-kriminelle Teddy, som nå hjelper til med å nøste opp i kriminalsaker.
  2. Norges historie av Øivind Stenersen og Ivar Libæk: En kjapp og grei innføring i historien om Norge.
  3. Roskilde (+Øya) av Linn Strømsborg: En ganske snedig beretning om en vennegjeng som drar på Roskilde (og så Øya).
  4. En av oss av Åsne Seierstad: Jeg vet ikke om en bok noen sinne har gått så innpå meg som denne gjorde. Så nært, så fælt. Dette er historien om 22. juli.
  5. Perlemorvinge av Synnøve Eriksen: Jeg har ikke noe mer å si om denne enn det jeg sa om den forrige. Skjønner fortsatt ikke hvorfor jeg følger denne serien videre.
  6. Jeg lar deg gå av Clare Mackintosh: Jeg gledet meg lenge til denne og boka innfridde! Spennende krim om en liten gutt som blir påkjørt og drept.
  7. Mi briljante venninne av Elena Ferrante: Første boken i den såkalte Napolikvartetten. Ganske kjedelig etter min mening, men den skal visstnok være veldig flott, for de som liker sånt.

nærbilde av to av bøkene lest i september

I oktober kommer den nye Dan Brown-boka! Noen som skal lese den? Mulig jeg må spare den til jeg har fri, jeg koser meg så mye mer med bøker da. Spørs bare om jeg klarer å vente!

Uavhengig av hvordan det blir med Dan Brown så skal jeg i hvert fall prøve å få lest ut Tilbake til Mondalay, som har blitt nedprioritert så alt for lenge. Jeg tenker at jeg også begynner på Helenas hemmelighet av Lucinda Riley og Den forbudte historien av Annette Dutton. Men som alltid, før og etter-listen ser gjerne ganske forskjellig ut.

Hva har du lest i september?

elisemundal signatur

Les også: Hva har du lest i august?
Les også: Hva har du lest i sommer?

Share: