Inferno forfra på fjell
Jeg vet at jeg er alt for sent ute med å lese Inferno, men den som venter på noe godt osv. Jeg er en ihuga fan av bøkene om Robert Langdon. De er så spennende, mytiske og konspirerende. Heldigvis kommer det en ny bok til høsten, den skal det garantert ikke ta fire år før jeg kaster meg over.

 

Robert Langdon våkner opp på et sykehus i Firenze. Han er skutt i hodet og husker ingen ting av hva som har skjedd de siste 48 timene. Hvordan kom han seg fra jobben i Boston til Italia? Hvorfor er han der? Og hvordan kom han opp i en situasjon som endte med at han ble skutt?

Det tar ikke lang tid før fienden finner han og Langdon blir tvunget til å flykte igjen. En av legene på sykehuset, Dr. Sienna Brooks, hjelper han og blir dermed dratt inn jakten. Uten å vite hvem eller hva de har med å gjøre, begir de seg ut på en endeløs flukt.

Inferno fra siden

Som dere kanskje skjønner så er Inferno uendelig spennende fra første side. Jeg satt nesten med hjertet i halsen gjennom samtlige av de 542 sidene.

Det skal vise seg at Langdon og Brooks er dratt inn i en sak som omhandler en verdensomspennende trussel. En meget dyktig vitenskapsmann er bekymret for at befolkningsveksten er vokst ut av proporsjoner, og har bestemt seg for å ta saken i egne hender. WHO og verden står på en side, og vitenskapsmannen og hans følgere på den andre. Men hvilken side kjemper Langdon for? Og hvem kan han egentlig stole på?

For å komme til bunns i hva det handler om og hva trusselen virkelig er, må Langdon løse en komplisert gåte. Løsningen er gjemt i kunsthistorien, i ulike kunstverk og tolkning av historiske tekster. Det hele blir en desperat kamp mot klokken. Klarer han å løse gåten før det er for sent? Litt etter litt kommer Langdon og Brooks nærmere sannheten. De oppdager at det dreier seg om noe som kan sette hele menneskeheten i fare!

Inferno ligger på fjell et stykke unna

Gåten tar oss gjennom kjente kunstverk fra blant andre Dante, Michelangelo og Da Vinci. Brown har igjen klart å skape mystikk rundt eksisterende historiske gjenstander og fakta. Denne gangen går det i pestmasker, futuristisk vitenskap, Svartedauden, himmel og helvete. Veldig mye helvete.

Inferno er akkurat like altoppslukende som de foregående bøkene til Dan Brown. Hvis du har lest og likt de andre, vil du like Inferno også. Boka er en nervepirrende thriller for de av oss som synes konspirasjonsteorier, mytiske fakta, historie og fremtid er spennende. Dan Brown har en egen evne til å binde historie og myter sammen til nye og spennende senarioer.

Har du en Dan Brown-favoritt?

elisemundal signatur

Share: