stabel med notatbøker

Da var sommeren offisielt over og høsten så vidt i gang. Jeg fikk ganske god respons på innlegget Hva har du lest i sommer?, så jeg tenkte jeg kunne prøve å gjøre det til en månedlig greie. Hva tror du om det?

Derfor spør jeg deg: hva har du lest i august?

Jeg synes det er veldig morsomt å høre hva dere leser. Enten om jeg har inspirert deg til å lese noe jeg har anbefalt, eller kanskje du kan inspirere meg?

Det har blitt mye lydbok på meg denne måneden. Jeg har ikke vært helt i modus til å lese bøker. Jeg har faktisk brukt mesteparten av måneden på å komme meg gjennom En av oss. Den måtte jeg til slutt bare kjøpe, etter å ha brukt opp hele lånetiden på biblioteket uten at jeg engang var halvveis. Forhåpentligvis vil jeg snart få ånden over meg igjen og få den ferdig til listen over septemberbøker.

Disse bøkene har jeg lest i august

  1. Please Don’t Take My Baby av Cathy Glass: Disse bøkene er en del av en serie med bøker fra en britisk fostermor. Hun skriver gripende bøker om de ulike barna som bor hos henne.
  2. Vårbarn av Synnøve Eriksen: Jeg aner ikke hvorfor jeg fortsetter å høre på denne serien. Det er så tynt og så dårlig. Det fenget litt i starten, men er bare blitt dratt så alt for langt.
  3. Da jeg var usynlig av Martin Pistorius: En dokumentarbok om en gutt som havner i en vegetativ tilstand. Etter hvert kommer han imidlertid tilbake til seg selv, uten at de rundt han skjønner at han er fullstendig bevisst – han klarer bare ikke å vise det. Ganske skummelt scenario om sykdommen Locked-in syndrom.
  4. Will You Love Me av Cathy Glass: Enda en tragisk skjebne fra den britiske fostermoren og ett av fosterbarna hennes.
  5. I Am Pilgrim av Terry Hayes: Jeg hadde veldig høye forventninger til denne og de ble vel sånn passe møtt. En gjennomtenkt og spennende krim, men litt for lang for min smak.
  6. De som fortjener det av Peter Swanson: Spennende og velkomponert plott om en mann som planlegger å drepe sin utro kone.
  7. I Miss Mummy av Cathy Glass: Har fått litt nok av disse nå egentlig, men når man er litt grillet i hodet fra før, så er det så mye enklere å begynne på en bok med et kjent tema.
  8. Arv og miljø av Vigdis Hjorth: Etter at Helga Hjorth ga ut sitt motsvar til Arv og miljø, følte jeg enda mer på at dette var en bok jeg burde ha lest. Jeg er dessverre ingen stor fan av skrivestilen til Vigdis Hjorth. Derfor ble denne boken ble nettopp det, en bok som er grei å ha lest.

Målet for september er å lese ut En av oss av Åsne Seierstad. Jeg har lest mye rart i det siste, så etter det så tenker jeg å lese noe litt mer vanlig. Kanskje lese ut Tilbake til Mandalay eller Kafeen på Roscarbury hall (herlighet, hvor lenge har jeg ikke snakket om å lese den?). På lydbokfronten har jeg planer om Jeg lar deg gå av Clare Mackintosh.

Så får vi se da, hvor mange av disse jeg faktisk ender opp med å lese og hvor mange andre jeg legger til listen.

Hva skal du lese i september?

elisemundal signatur

 

Share: