boka kjærlighetsbrevet
Jeg er en innmari stor Lucinda Riley-fan. Bøkene hennes er noen av de jeg koser meg aller mest med. Etter en litt skuffende opplevelse med Helenas hemmelighet var jeg spent, men samtidig litt nervøs for å ta fatt på hennes nyeste bok Kjærlighetsbrevet.

Boka er en omskrevet utgave av en tidligere utgitt bok. En av de hun utga da hun fortsatt het Lucinda Edmunds. Noen av de omskrevne bøkene hennes synes jeg har fungert veldig bra, andre kanskje ikke med like stort hell. Kjærlighetsbrevet av Lucinda Riley er likevel ikke helt som de andre romanene hennes. Dette er en spenningsbok, kanskje litt krim-aktig. Likevel funker det – jeg ble fanget fra første side.

Kjærlighetsbrevet åpen

Historien handler om Johanna, en spirende journalist i London. Hele historien dreier seg om et hemmelig brev. Johanna leter etter brevet, mens alle andre prøver å stoppe henne.

Da en kjent filmstjerne dør, blir Johanna sendt ut for å dekke begravelsen. Der møter hun en gåtefull gammel dame. Da den gamle damen får øye på en mystisk mann i rullestol, blir hun så redd og oppskjørtet at Johanna må hjelpe henne hjem.

Ryggen av Kjærlighetsbrevet

Noen uker senere får Johanna et mystisk brev fra denne gamle damen, som sender henne ut på en jakt i fortiden. Uten at hun helt vet hva hun leter etter eller hva hun prøver å nøste opp i, får hun noen veldig mektige personer på nakken, som gjør tilværelsen hennes svært farlig. De er villige til å avlytte, bestikke, torturere, skade og til og med drepe for å holde hemmeligheten skjult. Johanna er sikker på at hun er på sporet av noe stort! Hvem kan hun egentlig stole på? Ikke bestevennen Simon. Ikke kjæresten. Ikke sjefen. Hun har bare seg selv og brevet hun fikk av den gamle damen. Men hvem var egentlig hun?

Det skal vise seg at brevet er knyttet helt opp til toppen av det britiske Kongehuset. Hvis innholdet kommer ut, vil hele kongehuset stå for fall.

Kjærlighetsbrevet stående

Jeg synes dette var en veldig spennende bok! Et lite minus vil jeg likevel få trekke frem. I og med at dette er skrevet som en spenningsroman, har jeg litt andre forventninger til hvordan saken burde løses. Etter at man kommer forbi klimakset er det meningen at saken skal løse seg relativt kjapt. Når den ikke gjorde det, begynte jeg å bli rastløs. Oppklaringen tok litt for lang tid. Bortsett fra det, så var dette en forfriskende annerledes Riley-bok. Full av spenning, hemmeligheter og mystikk.

Er du Riley-fan som meg, er det vel ingen tvil om at du kommer til å kaste deg over denne også. God lesning!

elisemundal signatur

Share: