boka Slottet i regnskogen
Slottet i regnskogen av Elise McCune, ble en overraskende opptur. Jeg forventet meg en søt og lett kjærlighetshistorie – et fint lite avbrekk. I stedet ble jeg tatt med inn i den magiske regnskogen og fikk ta del i en historie som var mye mer kompleks og spennende enn forventet.

Slottet i regnskogen handler om historien til søstrene Vivien og Rose, som vokser opp på slottet Castilla de Sueños i regnskogen i Queensland, Australia. De små jentene er som erteris, der de løper rundt og utforsker regnskogen sammen.

Da de blir eldre kjølner plutselig forholdet, da de begge forelsker seg den samme mannen – den amerikanske soldaten Robert.

I nåtiden møter vi Stella, som er Roses barnebarn. Rose er gammel og syk, og i uklare øyeblikk begynner hun å fortelle om Viven og Robert. Først skjønner ikke Stella noen ting, hun har alltid trodd at bestemoren var enebarn. Likevel har Stella og moren lenge skjønt at det er mye fra fortiden som Rose skjuler.

Da Rose klarner til igjen, nekter hun plent å svare på spørsmål om fortiden. Det hele virker som en bitter strid som er totalt fortrengt.

Slottet i regnskogen fra siden

Stella blir nysgjerrig på bestemorens mystiske fortid og bestemmer seg for å reise tilbake til Castilla de Sueños for å grave i familiehistorien. I typisk romanånd, tar hun samtid et oppgjør med sin egen fortid og finner seg selv på veien.

Historien beveger seg over flere generasjoner, fra søstrene er små og opp gjennom livet. Det er en spent tid i Australia, der de frykter angrep fra Japan etter Pearl Harbor. Amerikanske soldater er over alt, men sett fra de unge jentenes perspektiv, er dette bare spennende. Selv om noe av handlingen foregår under andre verdenskrig, er ikke dette noe typisk krigsroman. Denne boka handler om livet til de to søstrene, og relasjonen dem i mellom.

Konflikten virker overfladisk og meningsløs, men skal vise seg å ha mange flere lag enn først antatt. Hva fikk de to søstrene til å bryte kontakten fullstendig?

Historien er så godt viklet sammen at det er vanskelig å fortelle noe mer uten å røpe for mye. Dette er en kompleks historie, i mange lag. Vi er innom temaer som oppvekst, familievold, sjalusi, ulykke, kjærlighet, krig, maktkamp, frykt, fortvilelse og svik.

Selv om det var mye trist som skjedde på Castilla de Sueños så høres det virkelig ut som et magisk sted!

elisemundal signatur

Share: