Hånd som holder boka Når vi møtes igjen
Det er sol, det er sommer og det er ferie! Jeg har allerede lest massevis av gode historier som jeg gleder meg til å dele med dere. Denne uken tok jeg Kristin Harmel med meg ut på båten. I bytte lot hun meg få nøste opp i en spennende, men akk så tragisk familiehistorie.

Dere vet jo at jeg er glad i krigslitteratur, men at Når vi møtes igjen skulle handle om andre verdenskrig, tok meg helt på senga. Visste dere at det fantes fangeleirer i USA? Hvor tyske krigsfanger jobbet for amerikanske bønder? Det var i hvert fall helt nytt for meg.

Det er ikke lenge siden jeg skrev om den forrige boken til Kristin Harmel, Livet som var ment for deg, men jeg ble så ivrig med denne nye at jeg ikke ville la den vente.

Hav med en liten odde i det fjerne

I boka møter vi Emily, som en dag mottar et vakkert maleri fra en anonym avsender. Det eneste som fulgte med var en håndskrevet lapp:

Han sluttet aldri å elske henne.

Et par måneder tidligere skrev Emily nemlig en bitter artikkel i avisen om hvordan bestemoren for mange år siden plutselig ble forlatt av sin store kjærlighet. Ensom og alene med et lite barn. Det viser seg at Emily egentlig ikke vet noe særlig om sin nylig avdøde bestemors fortid. Hun blir nysgjerrig på hvem bildet er fra og hva den korte beskjeden egentlig betyr. Hvis lappen viser seg å stemme, vil hele hennes oppfattelse av seg selv og familiens historie bli en helt annen. Dermed legger hun ut på en reise i fortiden for å finne frem til sitt egentlige opphav.

I en annen tid møter vi Peter og Margareth. Peter ble tatt til fange da han kjempet for den tyske hæren i Afrika, før han ble sendt til fangeleiren i Florida. Der ble han satt til å høste sukkerrør i den brennende heten. Margareth vokste opp på gården ved siden av og det oppsto et umiddelbart bånd mellom de to.

De måtte holde kjærligheten hemmelig, men det båndet de knyttet skulle vise seg å være noe helt spesielt – som varte livet ut.

Boka Når vi møtes igjen ligger på en bår med hav i bakgrunnen

Historien om Margareth og Peter er bestemorens historie, som gjennom det mystiske bildet forteller Emily en historie hun aldri visste eksisterte. Hun følger bildet fra Orlando via Tyskland og flere andre byer, tilbake til Atlanta. Der nøster hun opp i en bemerkelsesverdig historie om kjærlighet som var så uendelig sterk, men samtidig så håpløs.

På veien lærer Emily like mye om seg selv og om sin egen historie. Kan hun gjøre noe for at ikke den ulykkelige historien skal gjenta seg?

Jeg har lest veldig mange nøste opp i fortiden-bøker. Etter de første to kapitlene var jeg litt redd for at Når vi møtes igjen skulle bli bare en i rekken. Likevel var det et eller annet ved historien som fikk meg til å lese videre. Historien er fengende, med personer man blir glad i.

Hvis du likte de andre bøken til Kristin Harmel, vil du ikke bli skuffet over denne.

elisemundal signatur

Les også: Boktips – Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel

Share: