Ensom ulv av Jodi Picoult

Ensom ulv av Jodi Picoult var virkelig noe for seg selv. Jeg har lest flere av Picoults bøker og elsket dem. Men denne? Not so much. Det her er en bok for spesielt interesserte. Hvis du har en spesiell interesse av å lære en hel masse om ulver for eksempel.

Boka handler om ulvefrelste Luke Warren og familien hans. Han havner koma etter en bilulykke og da begynner kampen om hvem som skal være hans medisinske verge. Sønnen har bodd i Thailand de siste seks årene og har ikke snakket med faren siden. Han ønsker å skru av respiratoren og la faren få dø en verdig død. Datteren har bodd med faren de siste fire årene. Hun ser opp til han som om han er Gud. Hun er bare 17 og har derfor ikke lov til å ta avgjørelser på vegne av faren. Hun vil ikke gi slipp på muligheten for at han vil komme til seg selv igjen og kjemper dermed med nebb og klør mot de som vil drepe han.

Som du sikkert kan tenke deg så utløser dette en total splittelse i familien. Morens nye mann ender opp med å bli brorens advokat, mens moren selv må ta datterens side som hennes foresatte. Datteren får sendt broren i fengsel, det blir rettsak og generelt mye drama.

Ensom ulv av Jodi Picoult fra siden

Vi bytter perspektiver gjennom hele boka. Vi følger perspektivene til Luke selv, datteren, sønnen, eks-kona, den nye mannen hennes, med flere. Alle de gangene det handlet om Luke, så handlet det om ulver. Noen år tidligere ble han ble nemlig en del av en ulveflokk da han flyttet inn i skogen for en to-års periode. Visste dere for eksempel at ulver har «fingeravtrykk» helt innerst på halen? Eller at de veksler mellom tre typer ul – alt etter hva de prøver å si? Joda, lærte mye av denne. Men må innrømme jeg hoppet over noen av Luke-kapitlene. Det ble for mange ulver.

Plottet rundt hvem som skal få bestemme når og hvordan faren skal dø, er i seg selv godt. Det må være en helt umulig problemstilling. Likevel ble den parallelle historien for rar for meg. Hele handlingen rundt Luke som en del av en ulveflokk.

Så med mindre du gjerne vil lære mye om ulver, så trenger du egentlig ikke lese denne. Lærdom: Selv om du har lest flere bøker av samme forfatter og elsket dem betyr det ikke nødvendigvis at du vil elske dem alle.

Noen flere som har lest Ensom ulv? Vil gjerne høre om du syntes den var like rar som jeg gjorde.

elisemundal signatur

Les også: Boktips – Nitten minutter av Jodi Picoult

Share: