ferie - elisemundal leser bok ved basseng
Ferie. Jeg tror jeg har de aller fleste med meg når jeg sier at jeg elsker ferie! Forrige uke var det endelig min tur. En hel uke med palmetrær, sommervarme, autoreply på mailen og total avslapping. Hallo Spania – mitt andre hjem.

Det beste med ferie er å ikke måtte ha dårlig samvittighet for noe jeg egentlig burde ha gjort. Det å kaste bort en hel dag på en solseng med ingenting annet enn en god bok. Kjenne solen tine opp den vinterfrosne kroppen og gi hjernen et etterlengtet avbrekk. Mai kan ofte være litt ustabil, men vi var heldige. Rundt 25 grader i luften, 30 i bassenget. Lykke!

ferie - street of mar menor golf resort

Ingen avbrytelser gjør at bøkene blir lest ut på et blunk. Jeg nærmest sluker bøker når jeg er på ferie. Tre bøker koste jeg meg med i løpet av uka. Eller, to av de koste jeg meg veldig med. Den siste var litt rar og litt utenfor mitt interessefelt. Men sånn er det i blant. Man lærer likevel mye av både bøker man liker og de man ikke liker like godt.

Jeg kan ikke skilte med en hel masse nye opplevelser. Mens resten av gjengen gikk runde på runde på golfbanen koste jeg meg ved bassenget. Sol, bad, mat, vin, bok. Det ble også en dag med shopping, men det ble en uvanlig liten fangst. Et par nye badedrakter, en bukse og en skjorte. Hvor ble det av alle sommerklærne? Tynne klær i fine farger og morsomme mønstre?

Feriens bøker ble Brev til Victoria, Ensom ulv og Livet som var ment for deg. To av bøkene er fra forfattere jeg allerede liker godt, Jodi Picoult og Kristin Harmel. Jeg har tidligere skrevet om Picoults Nitten minutter her. Harmels Så lenge det er stjerner på himmelen har jeg skrevet om her.

ferie - bøker ved basseng

I hvert fall to av disse kommer til å dukke opp i min faste boktips-spalte annenhver søndag.

Nå er det bare noen uker igjen, så står sommerferien for tur. Da går turen tilbake til Spania og da venter enda mer herlig sommerlektyre. Noen bøker egner seg rett og slett best på en solseng så jeg har allerede noen bøker på leselista som jeg sparer til sommeren. Hva er ditt beste solsenglesetips?

elisemundal signatur

Share: