corina bomann books
Jeg er så glad i romaner der man kan reise til en annen tid og lære om en annen kultur. Gjennom bøker har jeg blant annet fått reise til India, Brazil, Cuba, Australia, Sri Lanka og nå Vietnam. Sjasminsøstrene av Corina Bomann tar oss nemlig med til 20-tallets Saigon.

Melanie bor i Berlin. Hun er motefotograf og lever lykkelig med sin forlovede, Robert. En dag kommer Robert utfor en motorsykkelulykke og havner i koma. Etter utallige våkenetter er Melanie på god vei ned i kjelleren så hun lar seg overtale til et avbrekk på landet. Bestemoren, Marie, og oldemoren, Hannah, eier nemlig et stort, flott hus som samtidig rommer et motemuseum.

For å få Melanie på andre tanker setter Hannah henne i gang med å rydde på loftet. Kanskje hun finner noe spennende de kan bruke i utstillingen, sier hun. Melanie finner mange spennende plagg, men hun finner også en ledetråd som tar henne med tilbake til Saigon i 1925.

Fortellingen fra Saigon er Hannahs historie. Vi møter henne som liten jente og følger henne gjennom livet – hennes reise til Europa og det livet hun lever nå. Det er et ganske utrolig liv hun har hatt, med den ene ulykken etter den andre. Uten å røpe for mye så blir blant annet faren skutt, hun blir forsøkt giftet bort, hun blir tatt av menneskesmuglere og solgt til et bordell. Flere ganger prøver hun å bygge seg opp på et nytt sted før hun igjen må flykte.

Det hele er en hjerteskjærende historie som er lett å leve seg inn i. Hvordan kan mennesker være så grusomme?

Parallelt blir det drama med Roberts mor. Hun finner seg ikke i at sin tilkomne svigerdatter bare kan ta seg en ferie midt oppi alt. Så da blir vi selvfølgelig fanget midt oppi Melanies samvittighetskvaler og hennes reise for å finne seg selv.

Historien bød ikke på noen veldig store overraskelser, men det var likevel en spennende historie rundt en varm og god familie. Jeg har nok vært litt ekstra trøtt på jobben denne uken. «… bare ett kapittel til … bare ett til.» Noen som kjenner seg igjen?

Dette er den tredje boken jeg leser av Corina Bomann. Sommerfugløya, Måneskinnshagen og nå Sjasminsøstrene har alle en historie et sted i Asia. Dette gjør bøkene hennes eksotiske og spennende. Bomann sies å være Tysklands svar på Lucinda Riley. Det er kanskje noe i det. De skriver begge to parallelle historier, én i nåtid og én på et eller annet eksotisk sted. Så flettes historiene sammen, gjerne gjennom hemmelige familiebånd. Jeg er veldig glad i bøkene til Riley og synes fortsatt hun er et lite hakk over. Likevel kan jeg se likheten og skjønner sammenlikningen.

Hva synes du, Riley eller Bomann?

 

elisemundal signatur

Share: