Boka Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel
En gang i blant leser man bøker som virkelig gjør inntrykk. Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel er en sånn bok. Det er en historie som kommer til å sitte i meg lenge og den nyeste boka på listen over bøker jeg virkelig anbefaler.

Historien begynner i Cape Cod hvor Hope driver familiens bakeri. Bestemoren er på vei inn i Alzheimer-tåken, men i et klart øyeblikk gir hun Hope noen navn og en beskjed om å dra til Paris. Uten å vite hvorfor så ender hun opp med å reise og dermed begynner vi på en helt ny historie. Vi blir nå kjent med bestemoren i hennes ungdom, en historie som er totalt ukjent for Hope. På tross av at Hope er oppvokst katolikk, viser det seg at bestemoren var født i en jødisk familie. Bestemorens historie tar dermed brått en helt annen vending enn det Hope hadde forventet. Familien til bestemoren var velstående og faren var derfor urokkelig på at de aldri ville være i fare. Som vi vet av historien hadde dessverre ikke det noe å si.

I Paris blir Hope kjent med flere ulike personer som hadde en stor betydning for bestemoren under krigen. Disse hjelper oss med å pusle sammen bitene om hva som skjedde med henne. Om hva hun måtte gjøre for å prøve og redde seg selv og sine kjære.

Åpen bok: Så lenge det er stjerner på himmelen av Kristin Harmel

Gjennom bakeriet, paier og ulik bakst klarer forfatteren å binde det hele sammen på en spennende måte. Utvalget i familiebakeriet viser seg å ha blitt til med ulike innslag av religion, landområder og folkeslag – et bilde på bestemorens liv.

Det tok meg faktisk et par forsøk før jeg fikk ordentlig taket på denne. Det ble alt for mye bakeri og oppskrifter for meg og tok litt for lang tid før det ble noe mer. Jeg hadde egentlig gitt opp, men bestemte meg for å gi den en siste sjanse, etter å ha lest utallige positive kommentarer. Jeg er så utrolig glad for at jeg gjorde det. Tenk om jeg hadde gått glipp av denne fantastiske boken! Jeg har derfor gitt deg enda litt mer enn vanlig for at du skal holde ut til spenningen begynner. Håper du ikke synes jeg har avslørt for mye, for denne boken håper jeg virkelig du vil lese.

elisemundal signatur

Share: