stabel med krimbøker
Det er ikke så ofte jeg leser krim, men når det er påske så er det påskekrim som gjelder. Denne gangen tenkte jeg derfor at jeg skulle skrive litt om krimbøker. Jeg skal fortelle deg om tre krimforfattere jeg liker godt. Kanskje har du en annen favoritt? Tips med gjerne om det i kommentarfeltet.

Den første krimforfatteren som virkelig fenget meg var Harlan Coben. Bøkene hans er utrolig spennende! Etter å ha slukt stort sett alt av hva han har skrevet, er jeg gått litt lei. Bøkene, plottene og personene begynner å bli ganske like. Men hvis du ikke føler du må lese alt, er Coben en sikker vinner.

Etter Coben gikk jeg videre til Lars Kepler. Er glad jeg ikke biter negler, for de bøkene der de er nervepirrende! Serien om Jonna Linna er skrevet som enkeltstående bøker, men jeg synes man får et bedre bakteppe til historiene om man leser de i riktig rekkefølge. Synd at bøkene kommer så sjeldent for denne serien kunne jeg ha slukt! Jeg er en av de som likte Playground også, boken som ikke hører til Jonna Linna-serien. Jeg har hørt det er mange som ble skuffet over denne, i og med at både tema og handling er helt annerledes enn de andre, men jeg synes denne boken var utrolig fascinerende.

Siste krimboka jeg leste var VIP-rommet av Jens Lapidus, som jeg faktisk ble ferdig med her om dagen. Jeg har aldri lest noe av forfatteren tidligere, men det frister til gjentakelse. Lapidus er advokat i Stockholm og skriver bøker basert på saker han jobber med i virkeligheten. Ekte historier er gull!

Som sagt så er det ikke så veldig ofte at jeg leser krim, så bunken vokser jevnt og trutt. På toppen av krimbunken min ligger disse tre: Jeg lar deg gå av Clare Macintosh, Kaninjegeren av Lars Kepler og De som fortjener det av Peter Swanson. Kanskje får en av disse bli med meg på påskefjellet.

Har du noen krimfavoritter?

elisemundal signatur

Share: