Boken Det hemmelige løftet av Annette Dutton på hvit bakgrunn med en blomst ved siden av
Det hemmelige løftet av Annette Dutton er en bok om andre verdenskrig. Om to barn som blir sendt ut av Tyskland i håpet om at resten av familien kan komme etter. Om to barn som må starte helt nye liv i et nytt land, med ingen andre enn hverandre.

Boka tar for seg to parallelle historier. Nåtidshistorien foregår i Australia og handler om Sarah som prøver å nøste opp i den ukjente fortiden til faren. Han er oppvokst på barnehjem og etter å ha lest en avisartikkel om barnetransporten under andre verdenskrig begynner hun å lure på om det kan finnes en sammenheng.

Samtidig følger vi historien om 14 og 15 år gamle Leah og Michael. De møtes på toget i det de skal bli transportert ut av Tyskland og i sikkerhet. Leahs familie har greid å få til en avtale med en engelsk fosterfamilie, mens Michael ender opp på et barnehjem like i nærheten.

På transporten gir de hverandre et løfte som skal vise seg å få stor innvirkning på livene deres.

Jeg hjelper deg og du hjelper meg. Akkurat som musketerene, bortsett fra at vi bare er to.

Nåtidshistorien er kanskje litt tam, men når det hele blir satt sammen, viser det seg at den passer godt inn i helheten. Historiene flettes sammen på en helt annen måte enn man kanskje forventer. Oppnøstingen skjedde nok litt fort, men når alle svarene kom for en dag gjorde det et stort inntrykk på meg.

Jeg er veldig glad i romaner som baserer seg på virkelige hendelser. Man lærer mye om ting som faktisk har skjedd og om hvordan ting har foregått. Jeg har lest mange bøker med handling fra andre verdenskrig og synes det er veldig interessant. Det finnes så mange forskjellige historier, skjebner og perspektiver. Selv om personene og historiene ikke alltid er ekte, synes jeg likevel man får et unikt innblikk i hvordan de må ha hatt det.

Det hemmelige løftet av Annette Dutton forteller historien om skjebnene på barnetransporten. De stakkars barna som ble sendt ut i verden alene, mens foreldrene ble sendt i døden. Dette synes jeg var en veldig fin bok som jeg gjerne anbefaler videre.

elisemundal signatur

Share: